Antidepresan İlaçları Kullanımı Hakkında Bilgiler

Antidepresan İlaçları Kullanımı Hakkında Bilgiler

Kimine göre hayat kurtarıcısı, kimine göre uzak durulması gereken şeylerdir antidepresanlar..



Günümüzde doktorların şeker gibi dağıttığı (reçete ettiği) antidepresanlar faydalı mı zararlı mı ?  Antidepresanları kimler kullanmalı kimler kullanmamalı ? Antidepresanların etkileri ve yan etkileri nelerdir ?

İnternette biraz araştırma yaptığınızda özellikle sözlüklerde ve youtube'da bu tarz ilaçların asla kullanılmaması gerektiğinden bahseden birçok insan ile karşılaşırsınız. Oysa kimse eczaneye gidip "canım sıkıldı bir kutu antidepresan versene" diye satın almıyor bu ilaçları..

Görüştüğünüz psikiyatri uzmanı gerekli görüp reçete etmiştir ve sizde alıp kullanmaya başlamışsınızdır. Sorun şu ki; hemen hemen her antidepresan ilacın prospektüsünü okuduğunuzda "intihar düşüncesi yaratabilir" gibi bir yan etkisi olduğunu görür ve kullanıp kullanmamak konusunda kararsız kalırsınız. Oysa her ilacın yan etkisi vardır ve bu ilacı ilk kullanan siz olmadığınızdan çokta kafaya takmamak gerek. Lakin antidepresan kullanıcısı olarak yazılan o ibarenin doğru olduğunu da söyleyebilirim. Gerçekten eşşeğin aklına karpuz kabuğu sokuyor..

Fakat ilk başta ortaya çıkan tüm yan etkiler zaman içerisinde kayboluyor. Bu süre kiminde birkaç gün, kiminde birkaç hafta olabiliyor. Ancak ortadan kayboluyor ve yerini huzura bırakıyor diyebilirim. Yani eğer siz kendinizi psikiyatra gidecek kadar huzursuz hissettiyseniz ve gittiğiniz uzman size ilaç reçete ettiyse mutlaka kullanın ve yan etkileri konusunda biraz sabredin, emin olun sonu selamete çıkıyor..

Öte yandan birde antidepresan ilaçları kullanmaması gereken bireyler vardır. Hastalık hastası deriz ya hani hiçbişeyi yoktur can sıkıntısına ilaç kullanası gelmiştir.İşte o kişiler kesin kez uzak durmalı bu ilaçlardan. Çünkü sağlam kafaya antidepresan soktun mu bozacaktır, bişeyleri değiştirecek size fayda değil zarar verecektir. Sonra doktor doktor gezer de çare bulamazsın aman aman uzak dur..


Gerçekten bir psikolojik sorun yada depresyon dönemi yaşıyorsanız elbetteki kullanmalısınız ve kullanında zaten. Ama kararında kullanın öyle kafanıza göre doz artırıp azaltmayın..


Takıntıları olanlar, sosyal fobi, anksiyete bozukluğu vs. gibi sorunlar yaşayanlar kendi kendine geçecek diye beklemeden ve kimseye kulak asmadan derhal bir psikiyatr uzmanına gidip görüşmenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Büyük ihtimalle ilaç reçete edecek ve bitmeye yakın kontrole gel diyecektir. Doktorun sözünden çıkmayın. İlaçlarınızı zamanında ve belirtilen dozda kullanın. Sağlıklı günler dilerim.

Önceki Makale
Sonraki Makale

Yazar:

"Ben az konuşurum, sen çok anla.." instagram whatsapp

1 Yorum:

Adsız dedi ki...

teşekkürler