Online satış yapmak istiyorsunuz ve haliyle de e-ticaret sitesi nasıl açılır diye araştırmalar yaptınız.
Karşınıza öncelikle çıkacak olan e-ticaret sistemi satan firmalardır ve incelediğinizde 500 TL, 1000 TL ve üstü rakamlara e-ticaret sistemi sattıklarını göreceksinizdir. Bütçeniz elveriyorsa tabiki parasını ödeyip bir e-ticaret sistemi satın alabilirsiniz. Böylelikle zamandan tasarruf edebilirsiniz.
Fakat çok fazla para ödemeden biraz zamanınızı ayırarak ve birazda araştırmalar yaparak ücretsiz hazır sistemleri kullanarak kendinize ait bir e-ticaret sitesi elbette kurabilirsiniz. Yüksek paralar ödeyerek satın alacağınız sistemlerden bir eksiği de olmayacaktır ve böylelikle biraz zaman harcayarak paradan tasarruf etmiş olacaksınızdır.
Gelelim hazır sistemler konusuna; wordpress ve opencart bu anlamda başı çeken ve halihazırda dünya genelinde en çok kullanılan açık kaynak kodlu ücretsiz sistemlerdir.
Ek olarak Google alt yapısıyla sunulan Blogger hizmetide ücretsiz kullanılabilmektedir ve barındırma hizmeti de google tarafından sağlandığı için hem ücretsizdir hemde oldukça güvenlidir.
Opencart bütünüyle e-ticaret sitesi kurmak için tasarlanmıştır. Wordpress uygun tema yüklenerek istenilen her türlü web site oluşturmak için idealdir. Blogger'da aynı şekilde uygun tema yüklenerek istenilen hemen her siteye dönüştürülebilmektedir.
Kodlama bilginiz çok az yada hiç yoksa benim sizlere tavsiyem opencart kullanmanızdır.
Opencart bütünüyle bir eticaret sistemi olduğu için sitenizde ürünlerinizi sergilemeye başladığınızda aynı zamanda cari takibinizi de yönetim paneli içerisinden kolayca yapabiliyorsunuz.
Görsellerde opencart sistemi kullanılan bir e-ticaret sitesi ana sayfası ve yönetim paneli sayfası örneklerini görebilirsiniz.
Opencart ile E-Ticaret Sitesi Kurmak
İnternetten ürün satışı yapmak için site açmaya karar verdiniz ama çok fazla da para harcamak istemiyorsunuz ve bu sebeple eticaret sitesinde ücretsiz olduğu için opencart sistemini kullanmaya karar verdiniz.
Yapacağınız ilk iş bir site ismi (domain) ve barındırma alanı (hosting) satın almaktır. Benim sizlere tavsiyem " Hostinger " firmasını tercih etmenizdir. Hem oldukça kalitelidir, hemde dolar değil TL bazlı olduğundan diğer firmalara göre fiyatları gayet uygundur. Şuanki tarifede alan adı 32 TL ve aylık host fiyatı ise sadece 2.5 TL'dir. Evet şaka değil aylık sadece 2.5 TL'ye gayet hızlı ve kaliteli host satın alabiliyorsunuz bence kaçırmayın. Ayrıca " Hostinger " ile çalışırsanız opencart sistemini sitenize otomatik olarak kurdurabiliyorsunuz. Sonrasında ister bir tema yükleyip sitenizi daha gösterişli hale getirin veya isterseniz opencart kendi temasını kullanmaya devam edin. Hostinger'dan host ve domain almak için buraya tıklayın
E-ticaret sitelerinde online ödeme alabilmek oldukça önemlidir ve insanlar kredi kartı bilgilerini girecekleri için siteniz için bir SSL güvenlik sertifikası satın almanız sizin ve müşterilerinizin yararına olacaktır. Bu SSL sertifikasını da domain ve hosting aldığınız firmalardan satın alabiliyorsunuz.
Eticaret sitesinde online ödeme almak için ise bir banka ile anlaşarak sanal pos alabileceğiniz gibi isterseniz hiç uğraşmadan Payu.com.tr veya Shopier.com gibi online ödeme alma hizmeti sunan bir firmaya kayıt olarak da kredi kartlarından ödeme alabilir, müşterilerinize taksitli alışveriş imkanı sunabilirsiniz. Ancak aracı bir firmanın sanal posunu kullandığınızda %2 - %5 gibi komisyonlarda ödemeniz gerekecektir. Bu rakamlar çalışacağınız firmaya göre farklılık göstermektedir.
Bütün bu işlemleri yaptıktan sonra artık eticaret sitenize ürünlerinizi ekleyebilir, ödeme yöntemlerini ve kargo metodlarını ayarlayabilirsiniz. Bunları opencart ile yapmak çok zor değildir ancak yinede biraz zaman ayırmanız gerekecektir.
E-Ticaret sisteminizi kurdunuz, eticaret sitenize ürünlerinizi eklediniz ve gerekli ayarlamaları yaptınız. Peki ama internette satış yapacağınız mağazanızı müşterileriniz nasıl bulacak ? Aslında en önemli nokta burasıdır ve kurduğunuz eticaret sitesine potansiyel müşterileriniz girmiyorlarsa bu; ürün satamayacağınız anlamına gelir.
Bu noktada yapmanız gerekenler ise şunlardır; sitenizin gerekli arama motoru optimizasyonu (SEO) çalışmasını yapmak, ikincisi ise; biraz bütçe ayırarak sitenizin reklamını yapmaktır. Seo çalışması yapmak sitenizde satışını yaptığınız ürünleri Google.com gibi arama motorları üzerinden arayan potansiyel müşterilerin sitenize daha kolay ulaşmalarını sağlar.
Örnek olarak; seo çalışması yaptığınızda ayakkabı satışı yaptığınız eticaret sitenizdeki X marka spor ayakkabıyı arayan kişilere arama motorları sitenizi de gösterir. Çünkü gerekli arama motoru optimizasyonunu yaptığınız için robotlar sitenizdeki bilgilere kolayca ulaşabiliyor ve ne ile alakalı olduğunu kolayca anlayabiliyorlardır. Bu; seo'nun temelidir, ayrıca içerik pazarlama ve link paylaşımı gibi farklı yolları da vardır, bunları da bir miktar ücret ödeyerek yaptırabiliyorsunuz. Örnek olarak; ben bu kişisel bloğumda içerik pazarlama hizmeti veriyorum ve şuan okuduğunuz bu makalede de ücretli içerikler bulunmaktadır.
Yazımın en başında da belirttiğim gibi eticaret sitesi kurmak için belli miktarlarda para ödeyip hazır kurulu bir eticaret sistemi satın alabileceğiniz gibi, yukarıda detaylıca anlattığım işlemleri biraz zamanınızı harcayarak da çok cüzi miktarlar ile kendiniz bir e-ticaret sitesi kurarak ürünlerinizi internette satmaya başlayabilirsiniz.
E-Ticaret sitesi kurmak için çok fazla bütçeniz yok ise ve bu anlatılan işlemleri de yapamayacağınızı düşünüyorsanız yada bu işlemlere ayıracak fazla zamanınız yok ise tüm bu konularda eticaret danışmanlık hizmeti vermekteyim.
Kurmak istediğiniz eticaret sitesinin özellikleri doğrultusunda farklılık göstermekle birlikte minimum 100 TL'den başlayan fiyatlarla istediğiniz ölçülerde bir eticaret sitesi kurabilir ve sonrasında da danışmanlık ve teknik destek hizmetlerinizi sürdürebilirim.
Sizler de çok uygun fiyata eticaret sitesi sahibi olmak için; bana İLETİŞİM sayfasından yazabilirsiniz yada
0 Yorum:
Yorum Gönder